Als jongvolwassene zit je in een levensfase waarin er veel gebeurt en waarin veel zaken je kunnen bezig houden. Zoals het ouderlijk huis verlaten, opleiding, werk, relaties en vriendschappen. Zelfstandig zijn en op je eigen benen staan, staan centraal. Ook al is het een natuurlijk proces van ‘uitvliegen’ toch voelt het niet voor iedereen zo en kunnen in deze levensfase problemen ontstaan of kunnen bestaande problemen groter worden. Zodanig dat dit je leven moeilijk maakt en tot psychische klachten en/ of stoornissen leidt.
Zo kun je bijvoorbeeld:
- veel emoties ervaren en moeite hebben om deze te begrijpen en hiermee om te gaan;
- merken dat de manier waarop je over jezelf, over anderen, over het leven en de toekomst denkt niet helpend is en dat het geen vertrouwen, zin of plezier geeft;
- zoeken naar eigenwaarde, identiteit en willen ontdekken wat jouw eigen behoeften en wensen zijn;
- zoeken naar je eigen kompas en met vragen zitten als: wie ben ik, waarom loop ik steeds in dezelfde situaties vast, waarom vind ik bepaalde dingen moeilijk, wat wil ik met mijn leven en wat past bij mij?
- nare gebeurtenissen hebben meegemaakt thuis, op school of elders en waar je steeds aan moet denken;
- blijven piekeren, je zorgen maken over jezelf, je relatie, je opleiding en/of je werk.
Misschien heb je er al met anderen over gesproken en heeft dat helaas niet voldoende geholpen. Maar het kan ook zijn dat je dit niet hebt gedaan omdat je het niet durft of niet wilt, of geen mensen om je heen hebt waar jij jouw verhaal kwijt kunt. Het is belangrijk dat je hier niet te lang alleen mee blijft zitten, dat je er niet alleen voor staat en dat je een plek vindt waar jouw verhaal er toe doet. En waar niet alleen naar je geluisterd wordt en begrip getoond wordt maar waar je ook mag zijn wie en zoals je bent. Die plek bied ik jou en van daaruit kunnen we samen gaan ontdekken wat er aan de hand is en hoe we de dingen, waar je last van hebt, samen kunnen oplossen en veranderen.